FAQ | Acteur.be

←Alle artikels

FAQ

Vragen ?

WIE KAN ZICH INSCHRIJVEN OP ACTEUR.BE?

> Professionele acteurs

De website werd oorspronkelijk voor professionele acteurs gecreëerd.

Als antwoord op de steeds evoluerende sector werden deze categorieën uitgebreid. Vanaf nu kunnen alle beroepen (people, modellen, figuranten, scenografen, fotografen, productiemanagers, ...) maar ook kinderen en minderjarigen die ervaring willen opdoen in de audiovisuele sector en podiumkunsten, zich inschrijven op Acteur.be.

Alle drama-studenten in het laatste jaar van hun opleiding kunnen zich eveneens inschrijven op Acteur.be, onder de rubriek "studenten". 

Om je als professioneel acteur te kunnen inschrijven, moet je de volledige acteursopleiding hebben doorlopen in één van de onderstaande scholen, of dien je aan te tonen dat je minstens vijf professionele ervaringen hebt (sprekende rol, geen figuratie of studentenproject).

 

Nederlandstalige opleidingen :

Conservatorium Antwerpen Drama

Conservatorium Brussel Musicalopleiding

KASK School of Arts

LUCA School of Arts

RITCS School of Arts

Toneelacademie Maastricht

 

Anderstalige opleidingen : 

Conservatoire Royal de Bruxelles

Conservatoire de Liège

Conservatorium de Mons ARTS-2

Cours Florent Parijs & Brussel, meerjarig traject

Institut des Arts de Diffusion (IAD)

Institut National Supérieur des Arts du Spectacle (INSAS)

Institut Supérieur des Arts et Choregraphies (ISAC) 

Ecole supérieure des arts du Cirque (ESAC)

LASSAAD

Parallax - meerjarig traject, 2 jaar voltooid

 

> People, modellen en figuranten

Indien dit niet het geval is, bent je steeds welkom om je in te schrijven in een van de andere categorieën (people, modellen, figuranten ...) die ook worden door rekruteerders geraadpleegd.

 

> Kinderen en tieners

Kinderen en tieners kunnen zich eveneens inschrijven onder de categorie die voor hen is bestemd.

Voor de registratie van een minderjarige moet een schriftelijke ouderlijke toestemming worden gedownload, ondertekend door alle ouders/voogd(en), en daarna worden geüpload naar de account van de minderjarige om de registratie te valideren. Geen enkele registratie zal worden aanvaard of gevalideerd zonder deze toestemming!

 

> Studenten

Studenten, jonger dan 25 jaar, die een opleiding volgen in het Hoger Kunstonderwijs dienen zich in te schrijven binnen de categorie ‘Student’.

 

REGISTREREN OP ACTEUR.BE?

Je kan je registreren als artiest door het online profiel in te vullen en in te dienen voor validatie via deze link

Tijdens je inschrijving heb je de mogelijkheid om je volledige CV, foto's, video's, nieuws en geluidsmateriaal toe te voegen aan je profiel. Indien je vragen hebt over je inschrijving, mail dan zeker naar info@acteur.be.

 

TARIEVEN VAN ACTEUR.BE

Voor artiesten

 • De jaarlijkse bijdrage voor professionele acteurs bedraagt €45.
 • Voor alle andere categorieën en beroepen (minderjarigen/people/figuranten/…) bedraagt de jaarlijkse bijdrage €25.

Dankzij onze partnerschappen kan je aanspraak maken op een voordelig tarief.

 • Indien je lid bent van De Acteursgilde, is je inschrijving gratis gedurende her eerste jaar! In de daaropvolgende jaren betaal je een bijdrage aan een voordelig tarief (€20 ipv €45)
 • Indien je je ook wenst in te schrijven bij onze partner ADK Kasting, ontvang je een korting van €7.
 • Alle laatstejaarsstudenten & alumni aan één van onze Nederlandstalige partnerscholen ontvangen een eerste gratis inschrijvingsjaar.

 

Voor adverteerders 

 • Eenmalige advertentie voor een stage of workshop publiceren : €35
 • Jaarabonnement voor het publiceren van stages of workshops (ongelimiteerd aantal publicaties): €120. Je publicaties worden dan automatisch gevalideerd gedurende 1 jaar.

 

Voor casting directors, rekruteerders, regisseurs, ... die een casting call of oproep willen lanceren voor artiesten is hun account gratis.

 

BETALING

Zodra je registratie op Acteur.be is afgerond en gevalideerd door ons team, ontvang je een factuur per e-mail, waarin je wordt uitgenodigd jouw lidgeld binnen dertig dagen te betalen.

De betaling dient online te gebeuren via het beveiligde bankingsysteem. 
Je vindt alle info over jouw factuur en betalingen op je persoonlijke dashboard onder : Voorkeuren - Mijn Facturen.

De einddatum van je abonnement kan je raadplegen in je dashboard onder : Voorkeuren - Abonnement.Indien je vragen hebt over je lidmaatschap of betaling, aarzel dan niet om contact op te nemen via info@acteur.be of via het telefoonnummer 0483 342 819.

 

TIPS OM JE ZICHTBAARHEID TE OPTIMALISEREN

 • Een persoonlijk adres van je pagina

Je profielpagina is direct toegankelijk op www.acteur.be/gebruikersnaam. Je gebruikersnaam wordt dus gebruikt om jouw persoonlijke website te creëren. Wij adviseren je om hiervoor je voor- en achternaam te gebruiken (www.acteur.be/janjansen)! Je kan deze link toevoegen aan je visitekaartje of in de handtekening van je e-mails !

 • Wij raden je aan om je CV en media zeer regelmatig te updaten.

Dit zal je zichtbaarheid op de homepage verhogen en de interesse in je profiel onderhouden. Hou er ook rekening mee dat we regelmatig een update van de database naar casting directors sturen.

 • Je foto's

We raden je aan om je foto's regelmatig te vernieuwen en om degelijke foto's te uploaden waarop je duidelijk zichtbaar en herkenbaar bent. In overeenstemming met de algemene voorwaarden behoudt Acteur.be zich het recht om om een ​​profiel waarvan de foto's niet conform zijn aan de vereisten op non-actief te zetten.

 • Log in

We raden je  aan om Comedien.be en Acteur.be te bezoeken als een ingelogde gebruiker. Zo kan je van alle functionaliteiten genieten, de interne berichtendienst gebruiken en gepersonaliseerde meldingen over castings ontvangen, maar ook toegang krijgen tot alle oproepen.

 

WAAROM ZIJN SOMMIGE OPROEPEN ENKEL VOOR LEDEN GERESERVEERD?

Om hun zoektocht naar profielen voor projecten te vergemakkelijken en tijd te besparen, kunnen casting directors ervoor kiezen om hun oproepen enkel zichtbaar maken voor de leden van de website.

 

WAAROM WERD MIJN CASTING OPROEP NIET GEPUBLICEERD?

Met het oog op een kwaliteitsgarantie van de geplaatste oproepen en correcte werkwijze voor artiesten behoudt Acteur.be zich het recht om oproepen die de integriteit van het beroep van de leden en de sector niet respecteren niet te publiceren of te verwijderen.

Hieronder wordt verstaan :

 • oproepen die niet conform zijn aan de vergoeding van het beroep in kwestie

 • oproepen die niet respectvol zijn naar het beroep of de sector toe

 • oproepen waarvan de informatie niet voldoende duidelijk of volledig is

 • oproepen met een beledigende inhoud of oproepen die de integriteit van Acteur.be niet respecteren

 • oproepen die de democratische geest niet respecteren

 • oproepen met een pornografisch karakter

Oproepen met betrekking tot reclame opdrachten moeten steeds de vergoeding en rechten vermelden.

Acteur.be moedigt rekruteerders aan om hun casting oproepen in Nederlands én Frans te publiceren indien van toepassing.

 

WAAKZAAMHEID

Hoewel ons moderatie-team waakt over de kwaliteit van de geplaatste oproepen, is het helaas soms moeilijk om fraude of pogingen tot oplichting te onderscheppen.

Ter herinnering: elk verzoek tot betaling voor toegang tot een casting is illegaal. Een auditie of opdracht moet je nooit geld kosten, op welke manier of om welke reden dan ook.

We raden je eveneens aan om nooit je bankgegevens of identiteitsdocumenten (ID, paspoort) mee te geven vòòr een casting!

Meer info en enkele richtlijnen vind je hier.

Bedankt om ons team op de hoogte te brengen van twijfelachtige of frauduleuze projecten.